Català

MALLORCA LLIURE DE TAXES

Mallorca, coneguda arreu del món com a destinació turística, és un paradís pels amants de la muntanya. No es concep illa sense les seves muntanyes, part d'elles reconegudes com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El govern de les Illes Balears fonamenta la promoció turística en el medi natural, venent-lo constantment en totes les fires internacionals. Però alhora es contradiu en:
 1. Contempla la possibilitat de cobrar per accedir a la Natura.
 2. Aplica una de les normatives més restrictives pel que fa al seu accés.
 3. Tanca els seus camins públics a senderistes i corredors, i veta escaladors, barranquistes i espeleòlegs amb autoritzacions abusives.
 4. Retalla en infraestructures i equipaments en zones destinades a l'oci en el medi natural.
 5. Ignora la normativa europea on consta que l'escalada i el barranquisme són activitats permeses a les muntanyes de Mallorca.

Per aquestes raons hem constituït una plataforma ciutadana amb la finalitat de negociar amb l'Administració balear l'accés a les nostres muntanyes i canviar el seu marc legislatiu. Les nostres propostes són:
 1. Accedir al Medi Natural sota un marc permès, que no autoritzable, i no taxat.
 2. Proposar un canvi en la legislació actual per un model inclusiu per a tots els col·lectius de muntanya i no excloent o elitista.
 3. Promoure una educació intergeneracional amb fins mediambientals de protecció, conservació i conscienciació de valors cap al respecte i l'estima al Medi Natural.
 4. Mantenir canals oberts de comunicació entre Administració, propietaris i usuaris.
 5. Perseguir, dins de l'entorn natural, la conservació i promoció de l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic, i dels béns que l'integren, qualsevol que sigui el seu règim jurídic i la titularitat.
 6. Defensar el reconeixement com a activitat tradicional el senderisme, l'escalada i el barranquisme.

Demanem la teva signatura per avalar-nos com a negociadors davant dels nostres polítics i exigir una normativa mediambiental realista i adaptada a l'ús social que es mereixen les nostres muntanyes.


Una cordial salutació i moltes gràcies per dedicar el teu temps a llegir aquestes línies.

PER FAVOR, FES DIFUSIÓ D'AQUESTA CAMPANYA I PASSAU-HO ALS TEUS CONEGUTS

No hay comentarios:

Publicar un comentario